diumenge, 30 de desembre del 2012

Adeusiau 2012 !!!

Demà, darrer dia del 2012... que el penso acabar amb la Cursa de Sant Silvestre de Girona i ganes d'encetar el 2013 pedalant per veure sortir el Sol a St.Miquel.

Anem per pams, que encara no s'ha acabat. Aquesta setmana la he tingut molt atapeïda de feina i no he pogut fer més...


Divendres, a les 12 del migdia ja no podia aguantar-me i agafo la canyon... i cap a St.Miquel!!!
Pujo per St.Daniel, Font del Ferro, i giro per anar a la pista del Radar. Quasi a dalt, camí per anar a la pista de baix els bancs, baixo per la pista del mirador a la Font dels Lleons i torno a pujar pel camí de les Dones, Can Pol, Puig Estela, Cala Farriola i St.Miquel.
Reposo uns minuts i cap avall que es fa tard, això si, faig algun corriol per amanir la sortida, i per acabar la rustida, pujo per Montjuic i baixo per la Sorrera al Pont Major.

Finalment, 30'8Km, 2:10Hr i un desnivell+ de 840mts.


El Dissabte, caminada a Rocacorba.


Amb la Rosa, hem gaudit d'un magnífic dia, amb molt bona companyia d'en Jesús i la Carme... i acabat amb un dinar per rematar la jornada, com no pot ser d'altra manera.


Diumenge, Sortida amb BTT, (la darrera de l'any) amb en Martí i en Simon.
Hem anat per territori Martí... una ruta que ja és el tercer cop que repeteix i que la veritat, s'ho val la pena. Camins, pistes, corriols... i poc asfalt.
Hem començat per Vilablareix i desprès de marejar-me pujant i baixant, petem a St.Roc. Fem els corriols de rigor i cap a Aiguaviva, Estanyol, Mas Llunés, fent un tram de la cursa de còrrer d'enguany.
Parem a fer la "mandarina"... si, si avui res de plàtan, en Simon ens ha portat una mandarina per cada un, que de bon gust ens la hem cruspit, com no?.
Per tornar, pugem per la Urbanització i anem com si anésim a buscar el corriol de la línia, però no, en fem un que passa pel costat, ja que no sabem ben be si el de la línia estarà en condicions ciclables. I ja quan em pensava que anàvem altre cop cap a Estanyol, agafem una pista a l'esquerra per baixar i anar a buscar un camí que ens porta a un corriol d'aquells que un BTTtero sap apreciar... per gaudir d'alló més i que un cop he vist on surt... l'he de repetir!!! em dic.
Sortim a tocar Vilanna, ja només ens queda poc asfalt fins agafar el carrilet i de Bescanó a Salt per despedir-nos i fins la propera.

Finalment, 52'6Km, 3:50Hr i un desnivell+ de 920mts.




I un breu recull del que he estat capaç aquest 2012 pel que fa a l'esport que més m'apassiona, la BTT

Si miro les dades de Garmin...
164 Sortides
5.638,39 Km.
431:24Hores
123.768mts. desnivell+

No se si es bo o no, però el fet es que no em trobo pas malament. I per contra, quan deixo de pedalar, ho trobo a faltar.

Els nombres no son tant grossos com el 2011, aprox -20%, però satisfet igualment per la continuïtat que vaig tinguen i amés tinc de comptar en que he participat amb moltes més curses...

I el còrrer que també han ocupat part dels meus dies d'entrenament i curses.

40 Sortides
358 Km.
35:16Hores


Que tingueu un Molt Bon Any 2013 !!!


Salut!!!

dimarts, 25 de desembre del 2012

Festes = mejar i +, i +, i + menjar

Entrem de ple a les festes de Nadal.
En la darrera setmana ja volia preveure els farts de menjar que tenia a tocar... i que millor que mentalitzar-se per tal de "cremar" abans de engolir. Peró no, la cosa no ha estat gaire plena de sessions anti-calòriques que diem...

Dimecres, retrobament amb en Quique. Feia ja... des de la sortida al Turó que no en fèiem una plegats. El dimarts quedem per fer una sortida "d'escalfament", ja que ell no ha tornat a tocar la bici només en una ocasió. Es tracta d'anar a passar-ho be i posar en marxa de nou els pistons, tornar a agafar el "feeling" del pedaleig... ja vindran dies de "tortura".
Això si... hem arreglat el país, al nostre parer. Hem fotut una repassada a tot el que ens envolta, sense treure'n l'aigua clara, es clar que si ens deixessin a nosaltres... igual tot anava millor.
Pedalar, be carril bici fins Anglès, i de tornada, per darrera a Bonmatí i a fer el corriol tota vora el ter des de la sorrera de Vilanna i cap a Girona. Un parell d'hores i feina feta.
Be, jo dispossava d'1 hora més, així que he anat a fer un puja/baixa a St.Miquel i cap a casa que ja es hora de dinar.

Finalment, 3:09Hr, 56km i un desnivell+ de 495mts.


Dissabte... poc pedalar i molt de menjar!!!.
Amb en Martí, Simon, Pep Comas, Josep Quintana i la fèmina del grupet, l'Anna, anem a fer un puja/baixa a St.Grau, que a les 10:15 hem de ser a St.Gregori per fer l'esmorzar de Nadal, on ens hi acompanyaran també l'Alfons, en Pep (cuiner), Josep Ravés, Tomàs i en Mia.
Res gaire destacable per comentar, tret de que l'Anna s'ha portat com una autèntica membre del grup... prova superada!!! Tot i que algun o altre reneg s'ha escoltat baixant pel corriol de St.Grau-Llorà-Sta.Afra.

Sortida de 2:25Hr, 27'5Km i un desnivell+ de 506mts.

L'àpat... bo, molt bo, la companyia... perfecte, tot a estat collonut. Una jornada per repetir, com ja fem, any rere any.

Desprès del tiberi... la meva consciència em fa repensar la tornada, i decideixo fer-ho pel camí més curt (en línia recta)... però no el més ràpid, ja que hi ha unes quantes muntanyetes entre mig. Be, així podré cremar el menjat, penso.
De St.Gregori, per darrera a Taialà, per on he estat investigant uns corriols, i que l'únic que n'he tret es que he fet una volta per tornar al mateix lloc. De Taialà a Sarrià, per la Costa Bruta... corriols pista de pujada, de baixada, de pujada... Col·legi Montserrat i cap a casa.

Post-Peus de Porc 55min., 14Km i un desnivell+ de 250mts.


Diumenge... Sortida del CIRI amb el Club.
9 del matí a la BP de Sta.Cristina, una colla, però una colla... pero UNA COLLA!!!
Be una narrativa perfecte de la sortida com la d'en Xavi no soc capaç de fer-la, així que podeu llegir-la aquí.
Que puc afegir-hi jo?? La zona, el nivell, l'ambient, els companys... barreja explosiva que agraeixo poder-ne formar part de tant en tant (no tot el que voldria).


Finalment, 3:15Hr, 31'75Km i un desnivell+ de 720mts.


Avui es NADAL, Dimarts... per què no, anem a correr i pujar St.Grau.???
Si, si. En Quim em truca el diumenge i ho deixa anar... "Fan una pujada amb BTT o a peu el dia de nadal a St.Grau, com cada any... els d' Esports NABES i BICI-OCI. Ens hi apuntem???"
Be, que el dia anterior es el sopar de Nit-Bona, anirem a dormir tard, menjat com uns vedells... igual si que aniria be de "cremar" greixines... igual quedem!!! Va vinga, quedem a 3quarts de nou!!!
Així que em llevo, esmorzo poc, molt poquet, el que més demana el meu cos és aigua!!! i no m'adono que ja tinc en Quim fora esperant-me. Carretera i ja som a Bescanó. Inscripció ràpida, preparatius, salutacions i poc més que això comença en breu.

A les 9:30 es dona el tret de sortida conjunta, les bicis tot davant i barrejades amb els primers corredors més valents. Comencem a enfilar ben aviat per asfalt (molt poc), pista (una mica) i corriol (molt corriol). Les pendents cada cop es fan més pronunciades. En Quim em va esperant, fins el Km 2 que ja li he dit que faci... que jo pujaré com pugui!!! Ben aviat l'he perdut de vista.
Els Km van passant, poc a poc, però passen. Ha estat en els darrers pendents que no he estat capaç de còrrer, i ni els de tot davant meu ni els que tenia tot darrera tampoc... a fer-ho caminant!!!
Darrers metres i ja escolto el speaker animant el "cotarro"!!!
Faig cim amb 37'min, 4'4km i 386mts+.

En Quim ja fa uns minuts que està esperant. Mengem, bebem i gaudim de l'animació que hi ha preparada. No ens torbem massa que ens refredem!!!. Veiem arribar en bici en Jaume i Josep Quintana i en Pep (cuiner). Poc més i cap avall!!!
Això és una altre història!!! jejeje. Baixar costa també, però res a veure amb el pujar.
L'anem fent petar tota la baixada, que no ens adonem que ja som a la passera de Bescanó.
28'min de baixada.

Cal fer aquestes sortides, si més no, ens queden els moments i les amistats que anem acumulant sortida rere sortida. Com m'agrada l'esport!!!




Salut!!!



diumenge, 16 de desembre del 2012

4a Cursa RUN RUN Vall del Terri

Una cursa més abans de donar per finalitzat l'any.
No se si serà ja la darrera, però en aquest hi he estat força present... (BTT, Run, Dualtó), n'he tingut per tastar i valorar, i d'altres que no hi he pogut participar, però que ara, un cop faig repàs, em dono per molt satisfet i que així pugui per molt temps més.

El matí promet. El Sol espaterrant, la temperatura collonuda, no bufa gens d'aire i amés a la hora que és la cursa, tenim temps... no hi ha pressa!!!.

A les 9:10 del matí em recull en Quim i el seu fill, en Pau. Tenim temps d'arribar i saludar l'Edu, el seu cunyat i en José Antonio... també son dels que no se'n perden ni una. De fet, com tota la penya que veiem pel voltant. Només has de fotre una ullada als "tipets" que hi ha i ja veus que cap a vingut aquí a perdre el temps, no.

10:00 del matí, es dona el tret de sortida. Em poso amb el grup del davant, mala elecció per part meva, ja que se que m'avançarà "to quisqui" i això em desmotivarà molt. Però que hi farem, en Quim i en Pau van més forts que jo i la posició de sortida compta!!!
Sortim plegats, en Quim s'envà en els primers metres, jo amb en Pau seguim darrera, en José Antonio acompanya l'Edu tot seguit.
Primer han començar a avançar-me de vint en vint!!! "po lo menys"
Els primers 2 Km, els més difícils d'aguantar, noto les cames molt carregades, i amés em fot molt de mal les lumbars. Però de mica en mica anirà passant, (o al menys es el que n'espero).
En Pau ja se n'ha anat i no l'he vist més.
Després ja m'avançaven de deu en deu, i mes tard ja de 5 en cinc...
Jo a lo meu, el meu ritme i deixar que passin els km. Al poc m'avança en José Antonio, que ha deixat l'Edu amb la seva guerra i ell a tirar. Si be l'he tingut sempre tot davant meu, aquells 30 o 40 seg. mai han estat al meu abast.
Anava mirat el crono, i com sempre en cursa, el ritme no és el que estic acostumat a fer en solitari. Sempre aquell "puntillo" de més que a cada un de nosaltres ens motiva. Anar a esgarrapar segons al crono, o a veure si podem avançar al que tenim tot just davant nostre... el mundillo dels picats!!!

Poc després del Km 8 ens diuen que ja està fet, que només queda baixada per meta. En aquest quasi 2km he mirat d'apretar una mica, però es veu que tothom ha pensat el mateix, jejeje... i més que avançar, he estat avançat, com sino???



El premi final... l'arribada a META.
Ara toca reposar, beure i menjar la "buti"... collonuda, boníssima, el mateix que l'organització.
Felicitats a tots, i fins la propera!!!

Classificacions
Fotos

Finalment, 9'85Km, 51min53seg a una mitja de 5:16/Km.
Em dono per satisfet tot el que sigui per sota d' 1hora, però l'objectiu el tenia per sota dels 50min.
Aviam si el proper any és possible.

Ahhh... per cert, avui he corregut amb els colors de L'Escoleta.
A veure si surto guapo en una foto i la puc afegir a aquesta crònica.



Salut!!!

dissabte, 15 de desembre del 2012

"Carrileteru"

Avui no tenia ganes de matinar, després de sortir a sopar i anar a dormir més tard que de costum... amb aquells regiraments de panxa que s'acostumen a tenir per culpa de sopar massa (mai es culpa de l'acohol, NO, això mai!!!)

Surto amb la intenció de "rodar", (ahir trotar, avui rodar). Fa temps que no faig carrilet, així que em "pillo" la CANNONDALE (que duu plat de 44), 4kg més que la CANYON i cames ajudeu-me!!!
Com m'he castigat. Ja de bones i primeres, plat gros i com si el canvi de plat estigués fet malbé... ni pensament en canviar de plat.

10:56 del matí, bona temperatura. 15 min per travessar Girona i ja soc al "cuartelillo" de la Guàrdia Civil.
Començo a rodar per carrilet. Les cames, be, el "coco" també... l'únic es que no tinc gaire clar fins on arribar, però al menys una cosa si la tinc clara, vull rodar alt de ritme i no més de 3 hores.
Els minuts passen i la marxa sembla bona. Als 30min ja estic a la benzinera de Quart.
Amb menys de 50min ja arribo a l'estació de Cassà, em queda marge i forces per rodar mes encara, així que amb 1:08Hr ja soc a bar El Carrilet de Llagostera... i em dic, que coi!!! segueixo fins la Baixada d'Alou, i dit i fet que em trobo al Ridaura amb 1:22Hr... res de parar, res. Gas fins l'estació de la Font Picant on amb 1:26:40Hr em dono per satisfet... recupero uns minuts, i en aquest que em trobo en Carlos. La fem petar una estona, ara feia dies que no coincidiem.
Poc més de 5min que tinc d'anar de tornada, el temps no s'atura, i sinó em refredo!!!

Torno a agafar el ritme ben aviat. Les cames comencen a pesar una mica, però segueixo al meu ritme. Pujada d'Alou, els eucaliptus i avanço un biker que sembla que va força "lleuger". En aquestes que s'enganxa al culet com una paparra i segueix fins on pot... be així ho ha dit després de parlar una estona junts. També va a Girona, passem llagostera i poc mes que ja no el veig darrera meu.
Segueixo i avanço un altre biker que també va "fresc" i s'enganxa tot darrera meu. Parlem una estona i segueix tot darrera meu fins Cassà.
Jo segueixo carrilet sense atura-me i amb idea fixa d'arribar a casa abans de les 2 del migdia. Així que no em puc adormir si vull ser-hi. El que queda ja es rodar a bon ritme, Llambilles, Quart, Palol i Girona. Ja només queda travessar Girona i arribar a casa, puntualment a les 13:58, com no podia ser d'altre manera.

Les cames ja diuen prou, menys mal que he arribat!!!


Finalment, 71,28Km, 2:54Hr a una mitja de 24,6Km/Hr.
Desnivell... 360mts+.
I una bona rostida de cames.


Salut!!!

divendres, 14 de desembre del 2012

RUN a St.Miquel

Tenia com a repte a curt termini de fer un puja/baixa correns a St.Miquel, des de casa meva.
Tot i que no hi estic gaire familiaritzat amb el running, segueixo dient que el meu esport és el BTT, tinc pendent de fa molt temps dedicar-hi una mica més de temps al run en detriment del btt.

La veritat es que li acabes agafant "gustillu"... sempre i quan es troti per muntanya i tocar asfalt el menys possible.
Acabes tenint una percepció diferent de la muntanya. No es veu igual amb bambes que amb rodes.

Avui me he calçat les bambes a les 9:30 i 10 min. després ja estava trotant per Sarrià direcció el Pont Major. D'aquí ja passo per darrera (m'atabala el trànsit!!!) i enfilo per la sorrera "DECSA" el darrer tram d'asfalt. Porto vora de 2km i sembla que va be, però es clar, no he fet encara desnivell.
D'ara endavant ja m'endinso a la muntanya... mmmmmm m'agrada!!!, això canvia!!! Però també "pica", és el que te la muntanya... agraïda i punyatera!!!
Camí de pujada, rocós, brut de desbrossar... així és el bosc. 1km més i 100mts de desnivell+. Soc a Can Ginesta, a tocar Campdurà-Montjuïc per darrera. Esbufego, però no paro... segueixo ara toca planer uns metres per recuperar, i anar a travessar la variant de Girona per començar el festival de pujada.

Agafo la pista del "mur"... doncs que he de dir, si ja en bici sembla una paret, fer-ho correns pitjor encara. Tot i així m'ho he agafat amb calma, al meu ritme... trota però no paris!!! concentració i cada passa una menys que falta. Mica en mica he vist que era possible que ho fes sencer sense aturar-me, i això m'ha donat força... 1km de pujada i 130mts més de desnivell+... 9min he trigat!!!

Ja em dic que això està fet!!! corriol i camí per sota de St.Miquel i darrera pista de pujada al Castell.
1'6km i 100mts més de desnivell+. Reposo 1min al Castell, faig un trago (arresserat del vent que bufa... i com bufa!!!) i cap avall que fa baixada!!!

Camí de les pedres, pista de St.Daniel i torno per Montjuïc per no fer tot de baixada i posar-hi algun repetjó a la tornada.
Sorrera "DECSA", Pont Major i Sarrià. 4 estiraments per posar-ho tot a lloc i a pensar en quina altre en puc fer... o si més no, repetir aquesta tot sovint.

Finalment, 14Km, 1:31Hr i un desnivell+ de 375mts.



Salut!!!

dimecres, 12 de desembre del 2012

12/12/12 a les 12:12:12

Coses meves, però ja fa dies que li donava voltes i sense res d'especial, alguna cosa tenia de fer per recordar aquesta data... i que sinó millor que PEDALAR!!!

He agafat la bici a les 11:18 i he anat a fer una pujada a St.Miquel, (res d'especial, ja ho he dit). A mida que m'embolicava pujant per Montjuïc, baixant a St.Daniel, tornat a Montjuïc per enfilar la pista del mur, veia que s'acostava una hora també xula per la data d'avui. He allargat una mica la pujada fins arribar a la darrera pujada a les 12:05:58... i coi penso que es factible ser al cim del castell a les 12:12:12 jejeje... xorrades meves, però que ajuden a la motivació personal quan un pedala tot sol.

Així ha estat que faig cim a les 12:12:07.
Baixo de la bici...
12 del 12 del 12 a les 12:12:12, al Castell de St.Miquel!!!
Un privilegi de poder assaborir aquest instant.
No ha passat res d'especial... un dia i una hora com qualsevol altre, però m'ha fotut gràcia!!!



Ja fa dies que no escric... i ja no se que em fa mes mandra, si escriure o sortir a pedalar.
Sortir, surto. De fet des que vaig tornar-hi, no he estat pas parat sense fer res, no.
Un petit recull des de el darrer escrit al blog...

l'endemà, 25/11 una pedalada pel camí de les dones, Puig Estela i St.Miquel... amb la Rosa.
1:50Hr, 21Km i un desnivell+ de 350mts.

Entre setmana, a còrrer el Dimarts (6'5km) i el Dijous (8'5km) per Sarrià, tot planer.

El Dissabte ja una mica en serio, una sortida amb la colla d'en Martí, en Simon, en Pep Comas, en Xevi Fossas i en Josep Ravés.
Rocacorba, Biert, Palol Revardit.
4:50Hr, 53km i un desnivell+ de 1200mts.

Diumenge, amb l'Edu, anem a Estanyol a còrrer la Marxa de 8Km.
La de 16Km la deixem per una altre ocasió, tampoc estem per tirar coets!!!

Dijous, dia de la consti... Quedo amb en Xevi Fossas per fer una escapada pel seu territori "La Miquela".
Puja i baixa, corriol amunt corriol avall, pista i camins. Tot un trenca cames que al ritme que hem imposat ja hem quedat ben servits.
3Hr, 41'30Km i un desnivell+ de 775mts.

Dissabte, dia de la "puri"... torno amb la colla d'en Martí, Simon, Pep Comas i en Quim Moret.
Tenen prevista una ruta per les Gavarres, collonut!!!
Pugem per St.Daniel, camí de les dones, els bancs, Puig Estela i com anem per baixar a Celrà, incorporo un parell de corriols per "amanir" la sortida. Ens hem trobat amb el Pedro, ens ha acompanyat en aquests dos corriols, però s'envà a fer la seva sortida. Nosaltres cap avall a Celrà, St.Joan Salerm, Juià, St.Martí Vell i camí de pujada a tocar Els Àngels. Fem un parell de kms d'asfalt i agafem un camí/pista direcció Monells/St.Sadurdí de l'Heura, per tornar a enfilar muntanya amunt fins St.Mateu de Montnegre, pista fins tocar Els Àngels i avall per corriols fins a Girona.
4:50Hr, 57'80km i un desnivell+ de 1400mts.

Diumenge, amb la Rosa, anem fins a St.Cristòfol del Bosc. Un  passeig per mi i una bona "tustada" per ella, però que de tant en tant s'ha de fer.
2:50Hr, 35'7Km i un desnivell+ de 300mts.

Ahir Dimarts vaig fer una pujada a St.Miquel i vaig investigar alguna pista oberta recentment.
1:40Hr, 26Km i un desnivell+ de 650mts.

I avui, Dimecres 12/12/12... una pujada a St.Miquel.
1:36Hr, 25'3Km i un desnivell+ de 625mts.


Ja torno a agafar el fil de sortides, ara toca retrobar-me amb el ritme.



Salut!!!