dimarts, 15 de maig del 2012

Marató a El Mont... tot fent amics

Com esperava aquest dia!!! 15 de Maig 2012.


Amb el que em vaig currar la sortida... no sabia finalment qui hi vindria, però com m'agrada "quedar bé", ho tenia tot preparat:
Bona ruta,... distreta, sense fer massa asfalt, suau els primers i darrers 30 km. i amb possibles alternatives depenguen de l'estat físic i ganes de patir.
Un avituallament,... en un lloc estratègic, no fos cas que faltés el més neccesari, l'aigua.
Companys... el més collonut en una sortida.

A les 8:15 hem quedat a casa, o sigui que la sortida la hem començat a Sarrià, en lloc de Girona (pel cas no ens vindrà d'aquests 5 o 6 Km... No???)

En Pipo i en Nava (del Club Escoleta) arriben primer i tot seguit en Quique i en Dani. La sortida promet, quin personal!!!...

El cinc ens posem a pedalar a les 8:30. Anirem fins a Esponellà, tot fent la "ruta de pagès" que vaig fer en el seu dia per aquest afí.
Escalfem pocs metres i ja comencem amb el primer ascens, muntanya de la Costa Roja, tota vora de l'autopista i anem a fer el primer corriol (la d'avui no és una sortida corriolera, però algun que altre en farem) de baixada al pla d'Olivars (Medinyà).
Al fons, al fons... l'objectiu "La Mar de Deu del Mont"

Anem fent tot un fals planer de pujada... Ravós del Terri, Prades, Cornellà del Terri, Pujals dels Pagesos,... i el fals planer ja comença a ser camins de pujada amb desnivell més considerable. El Puig del Bon Aire i arribem a quasi tocar la carretera de Melianta, a Martís on fem la baixada del turó que ja els aviso que la recordin per la tornada, que llavors tocarà de pujada!!!
Arribem a Esponellà, a "mes o menys" la hora prevista, 10:30, on ja ens esperen en Xevi Mir i en Pere. Ells faran la ruta "Curta" jejeje... Esponellà - El Mont - Esponellà.


Un cop fetes les salutacions, ja ens posem a "escalfar" i fem 2Km d'asfalt fins Crespià, on desprès d'un "despiste" de ruta (els de darrera no ens han vist i s'anaven per un altre camí), ja hem agafat el camí de St.Bartomeu del Portell, tota vora del Fluvià, desviem a la dreta per anar a trobar la carretera de Besalú-Figueres... Quique, què fem??? travessem la carretera o passem pel "Tubo" (ruta que varem fer amb en 'Lato'??? Quina pregunta... jejeje, en Quique està tant malalt com jo de la bici!!! o sigui a passar pel "Tubo", amb video inclòs!!!


Primers renecs per part de la penya!!! jejeje... no ens falta renecs per escoltar avui, ni res!!! jejeje
Aquest moments son els que omplen de vida les sortides!!!
A l'altre banda de la carretera, ja enfilem pista cap a Sta.Magdalena, a un ritme força "alegre", vaja que ja comença a picar la sortida, No???
Doncs a fer un petit corriol, molt net, que tot i que ens ho podem estalviar, anirem a visitar l'ermita,... s'ho val la pena!!!

Paradeta per menjar, recuperar, fer-la petar. Tot seguit, continuem que ens queda tela!!!
Ara baixem una mica i ja tornem a pujar, que el que queda de ruta fins El Mont ja només es pujada i pujada... i pujada.
A Can Alsina s'ha de fer una petita volta al Turó de Can Alzina i seguim fins Coll Sacreu tot pujant i trobar-nos amb l'asfalt de Beuda-El Mont. Lloc de l'avituallament.
Quin "lujo"!!! Aigua (temperatura ambient) i amés com que porto pastilles d'Isostar... això si que es un complet!!!
Be, a partir d'aquí, ens queden 10'5Km d'asfalt duu de pujada, que pica... però el que farem picarà més!!! 500mts direcció Beuda i corriol de pujada, que d'inici es fa be, llavors ja el desnivell pica més i fem uns metres a peu. Tornem a pedalar, amb un corriol que te molta pedra solta... be millor dit rocs sueltos... quin pedregam!!! Tot i així, agafem un corriol a la dreta i tot i que també es força pedregós, es pot pujar amb un 95%... fins la carretera d'asfalt.
Seguim pujant per asfalt (2 o 3 Km), amb un desnivell força picant!!!, fins Falgars. Aquí ens resten més de 5Km d'asfalt, i és on "debatem" com atacar el cim...
Opció 1... per asfalt, i Opció 2... per camí + corriol d'apeu (500mts aprox)
Uns que per asfalt (Pipo i Dani, que o tenen força clar), altres per camí (Quique, Pere, Xevi Mir) en Nava que s'apunta al camí i Jo que tant me dona... però aconsello que el camí s'ho val la pena de fer els darrers 500mts amb la bici arrastres o a l'espatlla.
500mts... segur??? mira que els teus 500 mts poden ser 1000... jejeje. Veig que em van coneixent!!!
Res que finalment ens decidim TOTS a fer per camí + corriol.
Passem per Falgars.. i això ja es mereix l'haver pres aquesta decisió... espectacular, preciós... seguim fent aquest camí, que en algun lloc costa no perdre la tracció i posar peu a terra... a excepció d'en Nava... (a aquestes alçades fort com un roure, però amb poques municions a la recàmera), que el fa tot sencer sense posar peu.


Arribem a la fi d'aquest camí... i el corriol està senyalitzat... "El Mont -> 20min", a peu, es clar, amb la bici a coll trigarem més, de ben segur.
Aquí comencen amb les conyetes!!! 500 mts,... mira que comptarem els passos!!! Segur que seran 1000!!!... i tot el que us pogueu imaginar.
Comencem corriol amunt, amunt, arrossegant la bici, a estones carregant-la a l'espatlla... els bessons que s'inflen, però seguim pujant i pujant... ja falta menys!!!

De debò que hi ha estones que es pateix més del compte, però crec que un BTTtero "autèntic" ho acaba agraint... Patiment, autèntic patiment!!! portem més de 1500mts de desnivell, més de 5 Hores i estem coronant els darrers mts del cim de "El Mont" empenyent la bici amb una força i una entrega que pocs podem copsar.

Com s'han recordat de mi!!!... Com m'acabaran estimant desprès d'aquesta sortida!!!...
Renecs i més renecs, Esbufegs, maleint aquest patiment
Sortida... Tot fent amics, No???

Vinga, ja hi som!!! Darrers metres i a coronar el Cim!!!



Bocata, barretes, gels, aigua... ens hem fotut quasi de tot.
El temps i la temperatura no acompanya gaire, i tot i que estem arrecerats, no podem trigar gaire, que agafarem fred.
Per baixar ho fem per asfalt, anem per feina que ens queda la tornada!!! Gassss!!!
Asfalt fins el corriol que hem fet primer de pujada, rocós però ciclable, i tornem al lloc de l'avituallament, on tornem a omplir bidons i ens enduem les garrafes buides per llençar a les escombraries (tot s'ha de dir... no embrutem el bosc, en forma part de la nostra vida i la nostra millor afició)
Seguim baixant per pista a Coll Sacreu i al Puig de Can Alzina fem un corriol de pujada (que algú s'ha tornat a recordar de mi,... perquè no l'hem fet de baixada???) Doncs no ho se, ho tenia previst així.!!!
Tornem a la pista de Sta.Magdalena, baixem, i baixem, i baixem... fins la carretera de Besalú-Figueres. Aquest cop la travessem per dalt, i seguim baixant la pista fins el Fluvià. Aquí, en lloc de tornar per Crespià, anem a la resclosa de Serinyà (un lloc que s'ha de visitar), per passar a l'altre banda del Fluvià.

Seguim aquesta pista tota vora del Fluvià, fins arribar a Esponellà. Aquí en Pere i en Xevi Mir ja han acabat la sortida, però a la resta ens esperen 30km més de patiment. Qui mes qui menys va una mica tocat (encara que no ho sembli) però en Nava reconeix que aquesta sortida se l'hi està fent "llarga", no està acostumat a tantes hores i/o tants Km.
La tornada a estat per on hem vingut, només que ha estat una "penitencia" per part d'en Nava... han estat uns 30km molt llargs per ell, sobre tot a mida que els km. anaven caient... més i més.

Dir que jo m'he anat trobant molt be en tota la sortida... ni jo m'ho hagués pensat d'acabar en les condicions que he acabat... molt content!!! També la resta de companys, hem acabat sencers, sense cap percalç, sense prendre mal, tot ha anat perfecte, i pel que hem anat comentant... una sortida collonuda.

Finalment, 10Hr, 111Km i un desnivell+ de 2400mts.
Calories: 4130,  Cardio:  Màx. 188ppm  -  Mitja 142ppm
Vel.mitja en moviment: 14,9Km/Hr

Ruta Garmin
Ruta Wikiloc
Crònica d'en Quique

Salut!!!

7 comentaris:

  1. Aún tengo los dedos un poco agarrotados, pero ha estas horas de la mañana, puedo reafirmar, que me he recuperado un poquito de la brutal paliza de ayer. He pasado una noche con alguna que otra pesadilla, que no la acato a la salida de ayer, pero si esta ha potenciado los malos pensamientos, más que dolores en los huesos, hablamos de zonas machacadas, ya que con una btt fija y de Pro, como la que llevo, no ayuda a mantener lumbares con grandes prestaciones y lógicamente, aún, tengo un poco congestionada la zona. Sobre el final de la etapa, no voy a hablar, me lo reservo para mi persona, el sufrimiento, fue grande, pero mi sufrimiento ya había comenzado unas horas más atrás, ya sabía que la cosa iba acabar de esa manera, era cuestión de mentalizarse, y creo que gracias a eso, pude acabar, arrastrándome, pero sin ayudas y muy dignamente. Por lo general, una ruta brutal, preciosa y llena de encantos, sobre la pateada intermedia, bien, fue durisima, y más ha esas "alturas" tanto de recorrido como de montaña. La compañía, excelente, ideal para este tipo de salidas, encantado de haber entablado Km, con ustedes, un placer.
    Bueno, intentaré un día de estos hacer una "pequeña" crónica sobre los dolores en esta clase de salidas.
    Agradecerte, Xevi, el curro que te has dado, aunque se que este te gusta, y decirte que la ruta a salido genial. Por todo, gracias.
    Pronto haremos algo más light, por la nuestra zona, ok? un abrazo, y prueba superada.

    ResponElimina
  2. Ruta genial Xevi. Ha sigut de les que es recordaran temps i sobre tot, com bé dius, vam fer un grupet molt maco, vaig gaudir molt amb tots vosaltres i en especial per compartir ruta amb en Nava i en Pipo, quin parell!!!. Doncs res, que gràcies per la feinada i per la ruta. A veure quina se'ns acut per la próxima...

    ResponElimina
  3. Impresionat!!!! quiina enveja!!! preparem algo per la priemra setmana de Juny!!!
    Salut, i felicitats per la ruta, llegint m he cansat!!! tela pedazo de ruta!!!

    ResponElimina
  4. felicitats Xevi, sou uns cracks!!!

    ResponElimina
  5. com diuen per aqui , Moltes gracies per organitzar un velada bttera com aquesta i sobre tot per escollir molt b els companys de ruta, hi va haver molt bon rotllo i de nivell igualat. Ruta molt maca i dura de collons , sobre tot per lo llarga que era , pero la veritat tampoc es va fer tant pesada com podria semblar , ja que era molt variada, sobre tot en trams de " 500 mts + o - pam amunt pam avall. Quique ja era hora que coincidicim , molt de gust pedalar al teu costat al igual que d'en Dani,Pere i de l'altre Xevi. Del nostre Xevi ja l'arreplegarem a la nostre zona i el posarem al seu lloc. Gracies per aquestes sortides. REPETIREM SEGUR !!!
    SALUT I A PEDALAR

    ResponElimina
  6. Xevi, sense paraules, simplement espectacular.

    ResponElimina