dimecres, 26 d’octubre del 2011

Prospecció Mare de Deu del Mont

El Dimarts vaig anar per la zona de St.Miquel.
Després de dinar i veure que el dia era perfecte per anar a pedalar amb BTT, decideixo agafar la canyon Nerve i desprès de tot un puja/baixa/puja, a l'arribar a la pujada dels bancs,  sento com algú em crida... Xevi!!!... és l'Edu, que ja ve de fer la seva sortida, i ja va de tornada, doncs ja porta més de 700mts de desnivell... això m'ha picat, i no vull ser menys, jejeje. Així que baixo pels presoners, i pujo a St.Miquel per tornar pujant per Puig Estela, baixar i pasar per Montjuic... No esperava fer tant, però mira per on...

Finalment 2:00Hr, 28Km amb uns 850mts desnivell


I avui, la ruta pròpiament que he batejat amb el nom de la "Ruta de Pagés". Espero que algun dia m'acompanyeu a fer-la, us agradarà. Això si, he pagat el desgast d'ahir,... amb un repòs de menys de 24 hores, desprès de la matxacada de cames d'ahir, no he tingut temps suficient a recuperar-me per aquesta ruta.

Aprofitant que tinc en ment a fer un altre sortida llarga... de Girona-Sarrià a la Mare de Deu del Mont, molt exigent física i mentalment, avui he anat a fer prospecció de la ruta i el terreny, per veure que em puc trobar en el trajecte fins a Esponellà i de pas conèixer el recorregut.
He aprofitat trossos de rutes i he anat empalmant d'aquí i d'allà fins a Cornellà, i de Cornellà a Esponellà el que es va fer en la 1a Road Book. I de tornada,... per on he vingut, així la tasto d'anada i tornada.
He de dir que la ruta ha estat perfecte,. No és per res tècnica, sinó que és exigent si el ritme es fa "canyero", però es pot fer amb ritme mes calmat i la veritat es que es pot gaudir encara més. No es una ruta "corriolera" però si que es fa molt de camí d'aquell que no es veu gens transitat, paratge de pagès autèntic i en llocs sembla veritablement "verge".
La ruta transcorre per pobles com St.Andreu del Terri, Rabós del Terri, Prades, Sords, Pujals dels Pagesos, St.Sebastià (Ermita) i finalment Esponellà. A Sords, es passa pel vell mig de les cases i fins i tot et fa dubtar de si no et ficaràs dins d'una d'elles, però no, segueixes i baixes una rampa que et porta a travessar la riera per un pont de fusta... espectacular!!!
No tinc, ni tenim, gens de tirada a anar per aquests indrets, i la veritat es que ens ho estem perdent. Cada racó dels voltants d'on vivim està farcit de llocs meravellosos i que certament desconeixem. Val la pena pèrdren's de tant en tant i donar voltes i mes voltes a tocar de casa.

El tros mes feixuc de fer ha estat el començament de la tornada, a Esponella. Hi ha un desnivell de més de 150mts amb poc mes de 3Km. Desprès, a la tornada he pagat el nivell que m'he exigit a l'anada, i el darrer repetjó, a la Costa Roja, altres 150mts de desnivell amb 3Km s'ha fet molt duu.



Finalment, 3:50Hr, 65Km amb un desnivell de 1150mts.
El dia que faci tota la ruta (Girona-Sarrià a la Mare de Deu del Mont) ja em puc calçar!!! aquí s'hi hauràn d'afegir 3Hr llargues, uns 50Km i més de 1000mts de desnivell... quasi res!!!
Qui em vol acompanyar en aquest repte???

Salut!!!

4 comentaris:

  1. Xevi;
    jo vindre cuan la facis el proper cop...aixi que ets vas picar...be...be. una abraçada

    ResponElimina
  2. en podem parlar. m'agrada la idea....PICAAAAAT !!

    ResponElimina
  3. Hola Xevi. Per fi he acabat el curs que estava fent a Mollet i que no m'ha permés agafar la bici des de la sortida del Turó de l'Home. Volia sortir demà pero el temps crec que no acompanyarà. A veure si lliguem la sortida del "pagés" que jo m'apunto. Ja m'explicaràs com a anat la prospecció. Si pots m'envies la ruta.

    ResponElimina
  4. Venen dies curts, molls i freds... o es fa abans del Desembre o tindrem que deixar-ho per la primavera.
    La meva intenció es fer-ho aquest Novembre, quan mes aviat millor. A veure si el temps es calma una mica i una setmaneta que faci bo es pot preparar. El problema estarà en un dia que poguem coincidir... en parlem.

    Quique, el track al Wikiloc...
    http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=2163714

    Salut!!!

    ResponElimina