diumenge, 25 de setembre del 2011

Revisió severa Lux MR

Aquest cap de setmana he estat "fotut" i no he pogut sortir amb BTT, mes ben dit, m'he quedat a casa sense sortir, per que aquest temps es mes mal parit!!! Sues per que fa xafogor, però el vent o una petita corrent d'aire et fot un encostipat en un moment... i això ha estat el que he patit en propies carns... mal de coll, encostipat de pit... que no acaba d'arrancar i una ronquera que no m'ha deixat en prou feines parlar.

Be, doncs com que he estat "castigat" a casa, se m'ha donat per desmuntar la Canyon Lux, peça a peça, llevat de la part davantera (forquilla i roda), doncs aquesta part ja l'he revisat i engrasat en 3 ocasions al tindre que enviar la forquilla a fàbrica i se que està be.

Una revisió severa com aquesta no hauria de caldre encara, doncs no porto encara 2000Km,... però darrerament la noto una mica "pesada" i escolto algun "cric-crec" de tant en tant, així que ja que tinc temps i tinc bici de recanvi per si fa falta,... m'hi poso tot decidit!!!
A mida que vaig desmuntant peces... quedo sorprès... ja que els coixinets de la roda de darrera ronquen i els hauré de canviar. També el nucli dels pinyons està força brut i m'ha tocat netejar-lo a fons.
El pedalier també té el costat esquerra que ronca i s'haurà de canviar els coixinets de pedalier.
Al desmuntar el basculant i treure l'amortidor de darrera, dos coixinets estàn una mica oxidats i ronquen.

Tinc totes les peces netes i preparades per muntar, així tant ben punt canviï els coixinets cascats... però això ja serà un altre història.


Per cert, aprofito per si algú em pot dir com acabar de desmuntar el basculant posterior, doncs em queda la darrera unió amb el quadre, a l'alçada del pedalier, i tot i treure els cargols que hi ha a cada costat, no veig la manera de treure'l. en un costat i porta una anella de seguretat, però per l'altre banda no veig com poder-lo treure. Hauré de llegir manuals o demanar-ho a Canyon.


Salut!!!

3 comentaris:

  1. Xevi;
    No pots estar quiet!!!! a part d ser un gran ciclista de btt, ets un manetes!!!
    Per cert vaja coleccio de bicis que tens!!!!
    salut

    ResponElimina
  2. uyyyyyy ja podràs muntar totes les peces, normalment a mi sempre me en sobren, sort Xevi, jejeje !!

    ResponElimina
  3. Edu,

    Quiet, quiet... ni per força!!! jejeje.
    Pel que fa a manetes... faig el que puc, això si, intento fer-ho be.
    Ja puc fer de manetes, ja... amb aquesta col·lecció de bicis!!!

    Nava,
    per sort només m'han sobrat les malmeses!!!, jejeje.
    Ja la tinc muntada i a punt per tornar-hi.

    Salut!!!

    ResponElimina