dimecres, 21 de desembre del 2011

Els 3 pics de Girona

La cita a estat avui... com estava anunciat, en Quique ens tenia preparada una sortida d'aquelles que prometen i que figurava en la llista de "reptes per assolir". Sortides que prometen, amb ensurts i percalç  que sempre solen sorgir, ja se sap a que anem... son riscos que correm els que ens apassiona aquest mon BTTtero autèntic de muntanya.

A les 9:15, l'Edu em passa a recollir a casa i ja anem a Fontajau, on hem quedat amb en Quique, en Txema, en Jordi i en Pere a les 9:30. Ens posem a pedalar per carril de St.Gregori, que també hem quedat amb en Dani i així completem la colla de 7bikers.
Travessem la carretera de St.Gregori i anem direcció a Canet, tot fent uns Kms. d'asfalt i ja agafem la pista de Biert, on a l'encreuament de la pujada a Rocacorba-Biert hem fet la primera parada per menjar una mica... duem 1hora i s'ha de recarregar bateries. Jo aprofito per posar-me mes fresquet i no anar tant abrigat, ara toca pujada fins el cim.

Anem fent tota la pista de pujada, jo i en Txema ens hem "escalfat" una mica a l'arribar a la primera antena, jejeje on esperem per reagrupar-nos... l'Edu va una mica "tocat" de la lesió a la cama (esco-tibials) i li tocarà patir més del compte si vol seguir amb la ruta... pit i collons!!!
Seguim, ara amb els darrers Kms. d'asfalt de l'antena a les antenes de dalt, el cim de Rocacorba. Anem pujant i veiem que ens hem separat en dos grups, en Quique, en Txema i jo, i la resta en el grup "perseguidor". En els darrers metres, com no... tornem a "picar-nos" en Txema i Jo... si es que som com nens petits!!!
En una petita estona, veiem pujar en Quique i en Dani, i fem una foto per corroborar l'estada al cim de Rocacorba.

1r Cim Assolit!!!


Esperem una estona,... la resta de companys no han fet el cim i suposem que ens esperen a la creu de Rocacorba... així que anem de baixada, i efectivament, ens retrobem al corriol de baixada d'apeu.
Vaja amb el corriol!!! Deu ni dor com es de duu!!!... molt tècnic, molt trencat, ciclable en un... 70% ???


He anat baixant força bé, baixant-me en alguns llocs pràcticament només a l'abast d'autèntics "pro's" i m'he anat "escalfant"... llavors, he llepat!!! Se m'ha travat la roda del davant i s'ha aixecat el cul de la bici, fent la volta i caient a les roques. He pres mal, poc pel que podia haver estat, a veure com puc afrontar la resta de la sortida... tot just estem al primer cim!!!
La bici també ha sofert conseqüències de la caiguda... i he trencat la maneta del fre dav. MERDA!!!
Amb la cama dreta "tocada", el colze dret "tocat" i sense fre davanter... Acabaré la sortida???
La resta del corriol de baixada, a fer-lo amb molta i molta precaució, a talls a peu i d'altres doncs amb el que queda de frens... una tocada de nassos!!! Mai he trobat a faltar tant el fre de davant!!!
En jordi també va sense fre dav... l'hi ha quedat sense pressió i gens de tacte... sembla ser que el circuit ha quedat "desencebat". Ja soms dos que anirem patint més del compte i vigilant a no prendre més mal.
Arribem a la pista i ja la seguim fins Canet d'Adri, on ens parem a esmorzar-dinar. S'ens a afegit en Manolo, que no ha vingut a pedalar, però si a la teca!!!


Tornem a arrancar motors, jo m'he posar una mica de gel al colze i al genoll i sembla que va força bé, així que... res... a seguir amb la ruta marcada!!!
A la carretera de St.Gregori, agafem el trencant a "Can Pep" i en Txema, en Dani i en Pere ens "abandonen"...

Portem 950mts. de desnivell+ acumulat.

Nosaltres quatre, en Quique, en Jordi, Jo i... l'Edu, que l'hem convençut a seguir, continuem, ara ja direcció a St.Grau... per la pista més "punyatera" que conec... Que cabrona!!! Hi ha un tros de la pista que es fa molt i molt dura. En Jordi i Jo, marquem ritme i fem el cim plegats... a pocs min. en Quique i finalment l'Edu... que ara si ja està "tocat", "tocat".

2n Cim, Assolit!!!!





D'on venim???

Anem ja de baixada, per pista, doncs... Cal recordar que vaig sense fre dav???
Tot i que baixem per pista, fem un darrer corriol que em veig en cor de fer només amb el fre de darrera. Ens trobem amb un arbre al mig del corriol i sento una fressa... Algú ha rebentat!!!, dic. I efectivament, l'Edu te una fuga d'aire i ja que porta tubeles amb líquid, infla la roda a veure si es tapa!!! Collonut!!! Podem seguir.
A l'arribar a'asfalt de St.Gregori, agafem el carril del Llèmena, i carril fins Fontajau. Ja som a Girona i l'Edu, "tocat del tot", i en Quique, que se l'hi fa tard, ens "abandonen"...

Portem + de 1.400mts desnivell+ acumulat.

Jo tinc molt clar que s'ha d'acabar fent la ruta, i en Jordi també ho te tant clar com Jo. Així que sense perdre el temps, no s'ens faci fosc, continuem i anem ja cap a St.Daniel per pujar per la pista "de sempre" a St.Miquel.
A aquestes alçades de la sortida, estem una mica "tocats" i proposo que en lloc de fer la darrera pujada d'aquesta pista, agafem el corriol a l'esquerra de pedres i pugem a dalt de tot per darrera... i així ho fem. 
Pugem per pista fins el corriol d'apeu que l'enllacem per sota el Castell fins la pista de Celrà i ara ja si que... FINS DALT EL CASTELL!!!

3r Cim assolit!!!

Anem ja de baixada, on ja que estem amb la feina feta... i ben feta!!! m'atreveixo a fer el corriol de baixada, encara que no tingui fre de dav.
I... pista fins St.Daniel i cap a casa, que en Jordi encara te una bona estona de pedalar fins a Bescanó.


Finalment, 7:40Hr (4:46Hr pedalant), 69'59Km amb un desnivell+ de 1706mts
131ppm de mitjana, 191ppm màxima.
3273 calories

Fins la propera Companys!!! i que sigui ben aviat!!! Busquem ja un nou repte???



Salut!!!


10 comentaris:

  1. Si senyor, sortida maka amb gent molt maka, kda pendent fer els 3 cims!!
    Dani29r

    ResponElimina
  2. Bona crònica Xevi! Ha estat un dia magnific de BTT, una sortida pura i dura ...llàstima dels frens que també ens han abandonat, però tossuts hem acabat (osti, una rima!jejeje).Bones festes i bon 2012!!

    ResponElimina
  3. Aquesta me l'apunto!!! Bona ruta, si senyor, de les que m'agraden a mi!!!

    ResponElimina
  4. Felicitats Xevi, quines màquines... Encara m'hauria donat temps afer un pujar baixa ràpid, el problema era anar a buscar la nena al cole amb la roba de combat i suat... Queda pendent acabar-la. Ara rumiar el següent repte. Que passis une bones festes i tinguis una bona entrada d'any.
    Quique

    ResponElimina
  5. Xevi; es molt dificil d explicar les sensacions viscudes!!! amb aquesta sortida..el que si tinc clar el bona gent que hi ha en el mon de la btt, i un d ells ets tu..GRACIES!!!
    BONA CRONICA I ESTAS FET UNA MAQUINA!!!! FELICITATS
    Dilluns sortire amb btt a fer una volta, digam algo.
    I bones festes!!!!
    --
    Edu

    ResponElimina
  6. Felicitats Xevi!! M'auria agradat finalitzar la ruta,,,, un altre dia sera!!! hem coronat Rocacorba treient-nos la carbonilla eh!! Jeje bueno,, tu sempre me la treus!! ;-) com va el genoll??? Espero k be!! Vinga, bones festes i fins la proxima!!! Salut!!

    ResponElimina
  7. Va ser una sortida collonuda, veig que vareu tenit temps de fer els 3 cims, felicitats, jo mirarè de treurem anys o com en Jordi entrenar més. Vinga Bones Festes a tots i salut.
    Pere

    ResponElimina
  8. eiiiiii xevi , m'agraden aquest reptes vostres. Mira, organitza un diumenge aquesta sortida amb en txema i companyia , porto algu dels meus i l'anem a fer. Au va , que ens ho passarem de conya tots plegats. BON NADAL I BICICLETADES NOVES. Salut i a pedalar company de parelletes.

    ResponElimina
  9. Noi, aixó si que es una sortida de montanya.
    Felicitats a tots els beteteros de aquesta sortideta.
    La salut bé??????....
    Bones Festes i moltes sortides en bici.

    ResponElimina
  10. Moltes gràcies a tots pels comentaris.

    Ha estat una sortida de les que ens te acostumats en Quique, o sigui... de les que no hi ha excusa per faltar-hi.

    Dir-vos als que no heu fet els 3 cims que ha estat gratificant assolir-los i amb les condicions que els hem assolit, encara més.
    La propera, per què de ben segur n'hi haurà un altre intentona de cares a la primavera, us hi afegiu???

    Pel que fa a la lesió al genoll... ahir vaig voler fer la sortida tarda-nocturna, tant si com no, tot i que em notava "tocat". Vaig acabar la sortida, però ja queixant-me i retallant una mica la ruta.
    Avui tinc dolor, tocarà reposar... espero que amb un parell de dies en faci prou.

    Salut i BON NADAL!!!

    ResponElimina