dissabte, 16 de juny del 2012

5 cims de les Guilleries. Un repte més al sac!!!

Dissabte 16... i la cita ha estat, com estava previst, la Sortida a fer els 5 cims de les Guilleries.

Porto dues setmanes sense fer gaire res, de veritat!!! ho dic en serio!!!
La passada setmana només vaig sortir a pedalar un dia entre setmana, 17Km per Sarrià, i el Diumenge el Marató 50km de Navata.
Aquesta setmana dos dies entre setmana. Dilluns 31Km a Els Àngels, i Dimecres 18Km per Sarrià.
És o no es "gaire res" ???

Be, avuí... ahiiii avui!!!
Ens a tocat matinar... Ben d'hora, ben d'hora, ben d'hora (com va dir el "filósofo", crack de l'any), així que a les 6 del matí sona el despertador, però jo ja porto una hora donant voltes al llit, ara em giro d'un costat, ara de l'altre, i per poo a quedar dormit, només he descansat 4 hores, i es que també em va costar d'agafar el son... què hi farem.
A les 6:45 ja soc a casa d'en Quim, carreguem les bicis, passem per davant de casa de l'Edu i els veiem que també estan carregant bicis, així que els esperem un parell de minuts i junts fem carretera a Anglès.
A les 7:30 hem quedat amb la resta dels companys... Ells ja hi son, salutacions i preparar quatre cosetes que tenim feina!!!
Al fons tenim el primer cim, Sta.Bàrbara.

Quina colla!!! En Jordi, l'Albert, en Miki, en Simon, l'Edu, en Jose Antonio, en Quim i Jo.
La sortida promet, amés, el dia acompanya.
Agafem ja el petit tros del carrilet d'Anglès i ja ens endinsem pel bell mig del poble per anar a trobar-nos amb la pista que puja al primer cim de la sortida. Aquest ja el coneixem tots, coneixem la pista de pujar-hi algun cop, i com sabem on anem, tot i ser una ascensió de 700mts, la fem a bon ritme... sembla ser que no tenim en ment la resta de la sortida... més endavant ja patirem, ja!!!
En aquesta primera presa de contacte amb la colla ja veig que n'hi ha que han fet els deures i van forts, molt forts.
Al pla de Llencers, desprès de reagrupar-nos

fem la darrera pujada per la pista de l'esquerra, no puja tant, diuen... jejeje si tot acaba allà mateix, com voleu que no pugi??? jejeje. I tant que puja!!!
Un cop fet el primer cim, ens parem una estona, bebem, mengem, xarrem... sembla que la gent no te pressa!!!
Santa Bàrbara, el primer cim, 1:15Hr. Tot va be, segons el previst.

Seguim amb el pròxim objectiu.
Baixem un corriol amb una mica de dificultat, i seguim per pista... toca baixar, planejar, pujar algun repetjó... En aquestes que no duem ni 1'5km que falta gent!!! L'Edu s'ha quedat tirat... cadena diuen. Només de sentir-ho, que en Miki ja s'enfila pista amunt per anar a ajudar (m'ha agradat, un autèntic biker!!!) Jo he esperat 5min, i com no venien, apa, pista amunt i ja els veis fent operacions a la bici. Sembla cadena, però veiem que no només ha estat aixó... patilla del canvi trencada. Edu, en ports de recanvi??? NO!!!. Doncs company, ja saps que toca... treiem el canvi, escurcem la cadena i la posem fixa al segon plat i pinyó mitjà... i torna per on hem vingut, amb precaució... tens tot el matí!!! jejeje, sense preses.

Una baixa, la resta seguim amb la ruta. Pista amb una vegetació impressionant. Tot molt verd, humid, tupid,... hem estat per on en Serrallonga s'amagava en la seva època. No m'extranya que no el trobessin!!!
A l'esquerra de la pista veiem St.Hilari. El tenim a tocar, però no hi arribarem. Fem un tros de la pista del Sobirà, i ja enfilem camí de pujada a St.Miquel de les formigues (St.Miquel de Solterra). Aquest camí també és dels que pica... com puja. Amés està força, be millor dit molt, concorregut... sembla la rambla!!! Molta gent caminant, algun biker, també... i nosaltres.
A l'arribar al camí d'apeu de pujada, sospesem si pujar (s'ha de fer a peu, arrossegant la bici) 20 a 30min, més la baixada, i decidim que ens quedem sense arribar a dalt de tot... seguirem pedalant!!! Això si, ja es hora de menjar alguna cosa més consistent, així que tirem de l'entrepà i fem un petit esmorzar.
St.Miquel de Solterra, a 100mts del segon cim, 3:30Hr. Anem una mica en retard.

Desprès de recupera forces i fer-la petar una bona estona, toca baixar, per pista... ziga-zaga, ziga-zaga (unaltre cop paraules del "filósofo"!!!)
Fins trobar-nos amb la carretera d'Osor-St.Hilari, lloc de l'avituallament (un parell de marranxes d'aigua) que ens anirà de conya per la resta de la sortida!!!

Un cop reomplerts els bidons i camelbags, poder seguir amb la ruta. Fem pocs metres d'asfalt i ja ens espera l'ascensió al 3r cim. Fem pujada per pista, tot amb la solana a l'esquena.. això ens passarà factura, al menys a mi, que jo i el sol no som gaire aliats que diem. Tot i així vaig pujant bé, amb en Miki i l'Albert. En un tros d'ombra esperem a la resta de companys i seguim pujant. Al poc, en Simon no pot continuar. Arrossega seqüeles de la caiguda del passat dissabte i prefereix no forçar més la màquina. Si dona mitja volta, te la carretera a tocar i baixada fins Anglès.

Una altre baixa, ja en portem dues. La resta seguim amb lo nostre... pujant, pujant i pujant. Cada cop s'hem fa més difícil pujar. Aquesta solana m'està complicant la sortida!!!
Això no s'acaba??? Seguim pujant, ziga-zaga i torna a pujar. Petir replà i tornem a enfilar pujada. En Miki ja ni el veig, i ni em proposo d'apretar per agafar-lo. Aquest darrer tram l'hem fet cadascun a la seva bola (al seu ritme, o el que pugui).
I arribem a les antenes... alguns una mica tocats, tot s'ha de dir. D'altres sembla que encara els queda bateria.



St.Benet, tercer cim, 5:15Hr. No se el que falta, però no anem massa bé, No???
Vistes espectaculars!!! El dia és perfecte!!!

Desprès d'aturar-nos una altre estona, seguim que queda tela!!!
Baixem per pista... desprès seguim baixant per asfalt (masses km pel meu gust).
Fins al coll de Nafré, on deixem l'asfalt que ens duria a Osor, per agafar la pista per pujar al darrer cim exigent. Pugem i pugem... en aquestes que en una ombra, tot esperant al companys, En Jordi s'ha quedat tirat!!!... en Miki està amb ell i jo decideixo anar a donar un cop de ma per si fa falta. Dia de cadenes!!! La cadena s'ha ficat entre pinyons i roda i no hi ha manera de que surti... Ha costat la reparació però finalment s'ha pogut "salvar"!!!
Pugem i ens retrovem amb els companys. En Jose Antonio se l'hi fa tard... i decideix anar per avall, per retrovar la carretera d'Osor i cap a Anglès.

Una altra baixa... i ja en van tres!!! Els que quedem, continuem pujant, ja més tocats i amb ganes de plegar. La calor no apreta massa, però el sol es fa notar molt. Les cames ja couen, les provisions s'esgoten, l'aigua també... Vinga darrer esforç!!!

St.Gregori, quart cim, 7:00Hr. Si que anem passats d'hores, si!!!

Vinga darrers Kms... baixada amb descens vertiginós. Estem a 1090mts d'alçada i amb prou feines 10km hem de baixar-ne 900 !!!
Baixada per pista, molt de pedregam. Mal de canells, precaució a no prendre mal, esperar-nos els uns als altres i... també algun ensurt.
En aquestes, en Jordi que crida... ha reventat roda, i amb en Miki (quin xaval més ben parit!!!) que l'ajuda a canviar càmara. En Quim i l'Albert segueixen baixant, jo els espero, estic una mica avall i no tinc gaires ganes de pujar per aquest pedregam. Al poc que els veig baixar, i TORNEM-HI!!! no pas a pedalar, NOOOOO!!! que en  Jordi torna a punxar!!! ara se l'hi ha clavat un pal al pneumàtic!!!
Vinga, tornem a canviar càmara que sembla que avui no tinguem ganes de plegar!!!

Un cop tot en ordre, seguim baixant, i baixant fins a l'encreuament del camí que puja al darrer cim. En Quim i l'Albert ja hi son, en Jordi va força tocat i s'espera aquí, en Miki i Jo anem a fer el darrer cim!!!

Puig d'Afrou, cinquè cim, 7:30Hr. Ja tenim la feina gairebé feta!!!

D'aquí ja només queda baixar, decidim de fer-ho per pista i no embolicar-nos a fer corriols, dreceres ni trialeres... anem per plegar, que ja es tard.

Finalment, 8:25Hr, 70Km i un desnivell+ de 2300mts.

Gràcies, companys per compartir aquestes estones.
Miki, encantat d'haver-te conegut i... nano, amés d'estar molt, molt fort, ets collonut.
Albert, no tinc paraules, cada dia em sorprens més.
Jordi, Quim, Simon, Edu i Jose Antonio... un plaer de comptar amb vosaltres.


Salut!!!

3 comentaris:

  1. Bona sortida, sí senyor! Jo avui he hagut de treballar, demà m'escalfaré amb l'Escoleta. Ja ho saps, si t'animes, a les 8h a la BP de Sta. Cristina ;-)

    ResponElimina
  2. Gracies per la sortida!!!, per mi mes curta, pero moltes gracies per la vostra ajuda per poguer tornar a casa, ha sigut un experiencia, un pel dura, pero gratificant, per la bona gent que hi ha com tu Xevi!! i com tots els compnys de la sortida...Vull repetir!!!, pero sense trencar

    ResponElimina
  3. Xevi ruta molt guapa, molt bona cronica. llastima del temps i de les incidencies, la veritat que al final vas tenir que abaixar el ritme perque ja estava patin de debo. en general, bona sortida, pero sobretot em quedo amb la companyia, molt bona gent. Ja estic esperant la seguent.

    Enhorabona per la sortida.

    ResponElimina