dissabte, 29 de març del 2014

Puigneulós. Gran Ruta amb BTT

He trigat uns dies en escriure aquesta entrada al bloc, però es que des que vaig tornar d'aquesta Gran Sortida, que he estat donant voltes i repensant-me (entre mi mateix) el repte personal que m'he fixat per aquest any... La Pedals de Foc Non Stop, i encara no ho veig clar, però tinc de prendre una decisió.

Be, ja feia uns dies que vàrem aplaçar aquesta sortida, i finalment aquest dijous en Jordi (sherpa), en Dani, en Xevi Nadal i Jo que quedem a quarts de 8 per anar amb cotxe fins a La Jonquera, i fer una Gran Ruta per "territori Jordi". (Aquest xicot es coneix tota aquella zona, de fet va ser on va creixer i va passar de "pitit" a no tan "pitit")

A 2de9 ja som a La Jonquera, descarregar bicis, preparar estris, abrigar-nos un xic més del compte, ja que fot una mica d'aire... i ja podem començar a pedalar!!!

Ho fem pujant per el Castell de Canadal i direcció a Cantallops. Aqui ja comencem a enfilar fort pel Castell de Recasens (on he tingut de posar càmara, doncs la roda del darrera em perd aire per la vàlvula) i la pista que en du al cim del Puigneulós, pel Coll de Pou. Tram on jo he patit molt de lumbars carregades i se m'ha fet feixuc de pujar. Al cim, com no, NEU. No massa, però una emblanquinada que feia goig. Fem una parada per reposar energies, contemplar la magnífica vista d'aquest cim i fer quatre "afotus" de rigor.



Un cop i tornem, baixem pel dret de la muntanya, quasi be. Cul enrere, sobre la roda del darrera i apa, amb un parell... cap avall!!!

Anem fent tota la carena de la muntanya, amb uns indrets preciosos, unes vistes impressionants, uns corriolets tècnics i finalment, un refugi i una fageda que la hem tingut de "patejar", doncs no es podia fer 3 pedalades senceres, entre troncs, pedres i rieres. Un cop tornem al corriol... una mica més ciclable i arribem a un abeurador i ara si en Jordi ens diu que el que ve es tot ciclable... tota una "gozada" d'autèntic BTT, amb túnel d'uns 200mts inclós (en Jordi va preparat amb llum). Fantàstic!!!




Arribem a pista (un fals planer, jejeje, que pica amunt), que ja ens hem encarregat els dos Xevis d'imposar un ritme més i més... i més alt. Les cames ja fan xup-xup. Fins al Coll de Banyuls, que es on farem la parada per menjar, aprofitant aquesta mica de solet que ens acompanya. Estem a la meitat de sortida, tot just, queden encara uns 40km i 1000mts+ més per fer.
En aquestes que el dia es torna gris, en un instant. Cal no agafar fred, així que ja podem anar baixant per corriol... i altre cop "ppppsssssssssssss!!!" torno a rebentar, roda del darrera. Apa, altre càmara i sant tornem-hi. Continuem baixant i a l'arribar a la carretera, no deixem l'asfalt fins a Espolla. Hi ha algun puja-baixa que en Xevi ja s'encarrega de posar-me on em toca... darrera seu, es clar.
D'Espolla, pista que torna a pujar per la Serra d'en Clarà i Serra dels Roqueters, i que ens torna a dur a peu del Castell de Recasens.


Ara seguim aquesta pista per la Cantina, Requesens i l'avió estavellat, on coronem el cim i carenem fins el Puig Forcadell, per trobar un camí molt trencat i pedregós de baixada a La Jonquera.

Finalment ens han sortit 80km, amb 8:45Hr, i 2200mts+
Ruta Wikiloc
Àlbum Fotos Jordi Casanoves

Hem gaudit, hem patit, hem fet el que ens agrada, que és del que es tracta!!!

Ara, un cop han passat un parell de dies, amb un parell de sortides més, ja que ahir i avui he sortit igualment... veig que si no milloro el meu estat de les lumbars no podré afrontar el repte de la Pedals amb garanties. És l'entrebanc que hi veig en aquests moments. Tindré de posar-me en mas d'algun especialista, ja que m'hi va el físic, i amb el físic no s'hi juga.
Espero tingui solució i no em faci la guitza... hi ha temps encara per millorar, o baixar el ritme, tot dependrà.


Salut!!!



2 comentaris:

  1. Hola Xevi. En primer lloc felícitats per la ruta. En quant als dubtes sobre la PDF, crec que lo primer que has de tenir clar és que el ritme allà no pot ser mai el d'una sortida d'aquestes i els piques i intentar aguantar ritmes fora de punt no són compatibles davant d'un repte així. Tinc clar que pots superar la PDF sense cap problema, només necessites trobar on són els punts que et porten a plantejar-te dubtes i buscar-lis solució, que segur que la tenen.
    Tens la gran sort de disposar de temps per entrenar i una gran forma física, potser es tracta de trobar el camí.
    Salut

    ResponElimina
  2. Hola Xevi, no sé si ja t'ho has mirat, però jo també tenia un problema de lumbars, que em va desaparèixer modificant l'alçada del selló. Potser hauries de fer un test d'aquells de configurar-te bé la bici a les mides correctes. A mida que passen els anys...
    Salut i pedals!!
    Jordi

    ResponElimina