dissabte, 3 de setembre del 2011

El retrobament desprès de l'estiu

Si, desprès de l'estiu, i les llargues vacances que he fet, ho reconec, torno a casa, a Sarrià de Ter i el millor es el retrobament amb tots vosaltres que feia ja dies que no ens veiem... i els que encara no he tingut el plaer de retrobar-me i que espero de fer-ho ben aviat.

Dijous, amb en Pep, Edu, Quim, Tomàs, Xevi Ruhí, Josep i Jaume Quintana, un seu company i jo mateix vàrem quedar a les 18:30 a Fontajau per fer una Sortida per St.Miquel. Desprès de les salutacions i de veure que la meva morenor els provocava una "enveja sana", amb en Pep com a "Sherpa", comencem a enfilar cap a St.Daniel, per agafar per la Font del Ferro i un camí-corriol que va fins la Font dels Capellans... jo se que queda mort un cop passada la Font,... però si el Sherpa diu cap aquí... tots cap aquí... a callar i pedalar!!! Dit i fet, passada la font, a uns metres mes amunt, el camí s'estronca i no es pot continuar, així que mitja volta i a tornar per on hem vingut, tret d'uns quants valents que han fet una pujada que s'ha de fer a peu per enllaçar amb la pista que puja pel radar, la resta hem fet fins la pista... un camí mes llarg, però que així l'hem fet tot al damunt de la bici.
Un cop replegats, ja hem agafat el corriol de pujada d'apeu, que va tota vora de la pista i que puja fins els bancs. En aquest corriol m'he posat al davant, tot i que no estic gaire fi avui... he apretat per veure com estan de forts aquesta penya...

L'Edu, hay l'Edu... tot darrera meu, sense perdre en prou feines la meva roda... com que no ha entrenat aquest estiu,... jejeje.... JA, JA, JA... no m'ho crec!!!
En Tomàs se l'hi nota la parada no tècnica, sinó forçada que ha tingut aquest estiu per culpa d'una caiguda i els 14 punts de sutura al genoll esquerra, tot i així segueix progresant mot be.
En Quim el noto mes fatigat que com el vaig deixar, ara que amb quatre sortides que fem es posa a to,... està fort i té una capacitat física molt bona!!!
En Jaume, diu que no està fort, però crec que es un mal que acostumem a tenir tots el bikers... ho deixem dit, però alhora de pedalar, collons que si arriba a estar fort... com estaria ???
En Pep,... segueix al seu ritme, com un dièsel que costa arrancar, però que un cop escalfat, dura i dura...
La resta no els he pogut observar massa amb detall, però dir que com sempre, en Josep, Xevi... son com abans de l'estiu... bon ritme, pugen be, i amés en Josep baixa de conya!!!

Quan he arribat al darrer tros del corriol de pujada, he esperat a la resta i al "Sherpa"... anem cap a Puig Estela" o seguim el corriol fins dalt dels bancs???... quina pregunta... En pep ja enfila pel corriol de pujada, un que mai he aconseguit fer sencer i que ens porta al cim dels Bancs. Desprès d'en Pep, Jaume, l'Edu... em poso a la cua i tal i com veig que puja l'Edu, jo tot darrera. L'Edu i Jo l'hem fet sencer per primer cop, en Pep i en Jaume s'han aturat un cop, i en Quim tot darrera meu. En Xevi Ruhí, en Tomàs i algun altre han pujat per la pista.
Seguim, desprès de xerrar una petita estona i direcció a Puig Estela agafem un corriol a la dreta que baixa... guapo. L'Edu em diu que passi tot davant i jo que se m'escalfen les neurones!!! començo a baixar pel corriol com si fos una pista... i quasi al final del corriol, "lletot" que me crió!!! una pedra m'ha llençat fora del corriol i me l'he fotut al costat esquerra. Res, unes rascades que tocarà bufar quan arribi a casa i posar-hi una mica de betadine, una mes per explicar!!!.
Del corriol cap a pista i pugem per pista, i mes pista fins arribar a la darrera pujadeta de St.Miquel, per agafar el corriol de l'esquerra, un que jo ja l'hi tinc presa la mida i que el faig tot sencer sense posar peu... el demés ho fan posant-hi algun peu, però amb el temps ja el faran sencer. Alguns també decideixen acabar de pujar per pista,... cap problema. Un cop a dalt tots plegats a comentar una mica la sortida i sense perdre gaire el temps... cap avall, que aviat es fa fosc!!!

Una Sortida d'aquelles que ja en tenia ganes de fer... una magnífica companyia, si senyor!!!

Finalment han estat 24'50Km, amb 2:15Hr i un desnivell + de 500mts.



Dissabte, tot i que no tenia previst quedar-me a Girona, vaig quedar a darrera hora amb en Quim, en Tomàs i en Xevi Ruhí fer una sortida de les que acostumem a fer els caps de setmana... de 3 a 4 hores.
Així que a les 7:50 em ve a buscar en Quim i anem cap a Fontajau, on a l'arribar ja hi trobem els demés companys i amés també en Simon, en Pep Comas i també veig arribar finalment en Pep.
En Xevi ruhí proposa d'anar a Sta.Bàrbara... i posem's-hi que la ruta és llarga!!!
Anem pel carril bici de St.Gregori, els ànecs, Casademont i carrilet fins Anglès per agafar 1'8Kms de la carretera d'Ossor i ja agafar la pista que ens porta a Sta.Bàrbara, no sense abans fer una parada de rigor d'en Pep... a agafar un parell de figues... ara que n'es el temps. Pijada i beguda... i enfilem ja la pista, jo em poso al darrera de tots, i vaig veient el personal. En passar la casa "Pere Arnau", la primera que trobem al agafar la pista, ens han sortit dos gossos tot empaitats que s'han posat a lladrar en Simon,... a ell que és el que mes por els hi fa els gossos!!! Han girat cua de seguida i no ens han emprenyat mes... així que a continuar amb la pujadeta. Veig en Quim i en Tomàs al davant i em poso un tros a roda d'en Quim, per anar agafant ritme, els demés van tot darrera. Al veure que ja anàvem obrint forats i cadascú al seu ritme... avanço en Quim... i jo al meu ritme. Em proposo de fer tota l'ascenció d'una tirada, així que sense perdre el ritme, però dosificant una mica l'energia... cap amunt, que toca pujar!!!
Aquesta pista de pujada son 7'7Km amb un desnivell + de 650mts... constant i força regular, sense en prou feines replans recuperadors... i si es puja amb ritme, castiga i vaja com castiga!!!
52 minuts ha estat el meu temps que he tardat en fer aquests 7'7Km, he anat vigilant les pulsacions... mitja de 160ppm, mínima 148 i màxima 182.

A l'arribar a dalt he anat esperant a que pugessin els companys, en Quim arriba i em diu que s'esperen una mica mes avall, i veig que puja en Tomàs i en Xevi Ruhí. Al veure que la resta de companys no arriben, cap avall que segur que s'han aturant per qualsevol imprevist o senzillament per recuperar-se una mica. Els trobo al darrer trencant que hi ha avans de la darrera pujada, una mica "mosques" per que es veu que l'ascenció a Sta. Bàrbara es veu que hi ha dos pares de rigor que es solen fer i jo he anat a pinyó fix fins a dalt de tot... demano disculpes, però es que si em paro em refredo!!! i ja em coneixeu, que si arribo avans a dalt, ja tornaré a baixar si cal!!! novament... disculpeu-me.
Esperem que baixin els demés i ja cap avall que ara toca baixar tot el que hem pujat... ho anem baixant amb seny, tot i així en Quim en una corba l'hi ha marxat la roda de davant i ha llepat una mica el terra, sense fer-se gaire mal, només unes rascades a la natja esq. que caldrà unes bones fregues quan arribi a casa seva.
Ja només queda carrilet fins a Girona, això si,... marcant ritme de "carreteros" amb en Quim i unes esprintades de tant en tant per acabar de cremar les cames i els pocs cartutxos que ja queden a la recàmara!!!

Finalment, han estat 63'50Km, 4Hrs i +950desnivell. Bona Sortida i bona companyia.

Salut!!!

3 comentaris:

  1. Xevi,
    com he rigut ets un crac, en bici i escriguent, en btt, sempre ho dire tu ets la maeva referencia i encara em queda força per pedalar,pero m agrada la canya i t ho saps aixi que no DE CAIGA!!!!.UNA ABRÇADA.
    per cert has vis el meu email?

    ResponElimina
  2. Xevi, veig que no perds el temps i ja t'estas ostian i picant per les zones de Sant Daniel , es una zona que m'agrada molt , hi hem anat alguna vegada amb en GoogleWikilok. Ara ens toca a nosaltres i algun dia hem de quedar amb la teva colla a la teva zona. Ens veim company i a pedalar. Per cert no pujarem a Besalu. Salut

    ResponElimina
  3. Edu,
    ja caurà ja aquesta referència... i més amb la canya que penso fotre aquest hivern... ho tens una mica més difícil,... però està al teu avast!!!

    Pipo,
    també tenim bons corriols per aquesta zona, us hi espero!!!
    Igual jo si que m'apunto a la desfrenada... si les obligacions em permeten, es clar.

    Salut!!!

    ResponElimina