diumenge, 5 de febrer del 2012

Fa FRED!!!... és el que toca a l'hivern.

Aquest cap de setmana, com es nota que estem a l'hivern, fot un fred que pela!!!
Sembla ser que les temperatures fan canviar els hàbits de la gent i costa una mica d'arrencar... i més encara de sortir a pedalar. Tot i així, jo no seré qui trenqui les costums, mentre pugui, i tinc previst sortir igualment, peti qui peti... be això ho dic, però per dins hi ha una veueta que m'ho fa repensar tot sovint, i tampoc les tinc totes, no creieu.

Dissabte, amb la que s'havia pronosticat, temperatures gèlides, decideixo sortir a pedalar ja entrat el matí, així que a les 10:45 enganxo la Cannondale i cap a St.Daniel, a veure que en trec d'aquest dia tant maco, però fred de collons!!! (-0ºC a les 11 del matí).
Font d'en Fita, primera pista a la dreta, pujo a l'esplanada i segueixo pujant fins Can Barrel, aquí la pista està nevada i glaçada!!! vaja amb el panorama que m'espera... ja em puc calçar!!!



Primera patinada i ja em veus a terra, però segueixo... Can Pol i pista als Bancs, Puig Estela, Cala Ferriola... (Neu i més neu, vent i tramuntana... amb una sensació de 10º menys), i finalment St.Miquel.
Aquí em repenso que fer i cap on anar... seguir o plegar??? com soc una mica masoca i ja que hi estic posat, segueixo per anar fins Els Àngels, així que baixo de St.Miquel per pista a Cala Ferriola, Puig Estela i una mica de camins i corriols d'apeu, per agafar una pista a la dreta que ve de Can Pol al Km8 i altra pista a la dreta que em porta fins la pista de Montnegre, passant per Can Viola. Aquesta pista me la he trobat amb neu completament verge, amb un "canguelis" que he agafat per una estona!!! (-1ºC a les 12 del migdia)
A la pista de Montnegre, giro a l'esquerra, direcció Ctra.dels Àngels i uns metres abans, corriol de l'esquerra per anar a trobar-me amb la mateixa pista que he pujat, a tocar el començament.
Ja va sent hora de pensar en tornar, així que agafo corriols d'apeu per baixar fins la casa de les Figues, pujo als bancs i pista avall del radar. Com que això va avall... gas!!! El fred ha mermat el GPS (el meu cap) doncs se que en aquesta pista hi varen posar una cadena per que no es passi amb vehicles a 4 rodes... però com jo he baixat a sac... giro una mica de corva i em trobo amb la cadena!!! ben posadeta en mig de la pista... he intentat frenar, i ho he fet, però no prou... i ja em veus foten-me un ostiot amb la cadena, que per colmo a rebut... EL GENOLL, si, si un altre cop, el dret!!! He fet un fart de renegar, i bufar, però sembla que no ha estat res, el cop i prou, quatre pedalades per acabar de baixar i el cop, només és el cop.

Finalment, 2:45Hr, 36'5Km i un desnivell+ de 970mts.


Diumenge... Open BMW Quart, amb estreno de la llicència federativa cicloturista i amb el Club L'Escoleta de St.Feliu-Castell d'Aro-S'Agaró.
Amb les previsions del temps fotudes pel tema de la temperatura... com a màxima seran com les d'ahir, però de ben segur que més i més baixes.
Així ha estat que a les 7:10 em toca el despertador i només de treure el cap per la finestra ja em queda el nas vermell de la fred que fa. Tot i que les temperatures son baixes, pit i collons!!! vaig a Quart a fer la Cursa, la meva primera cursa de l'any i la primera amb el nom del club l'Escoleta, a veure com va la jornada, intentaré fer-ho bé i deixar el pavelló ben alt!!! dintre les meves possibilitats, es clar.
El termòmetre del cotxe marca -9ºC... però jo no m'ho crec... el del GPS en marca -4º, i em crec més aquest. Quina fred!!!
Arribo d'hora, a les 8. L'organització ja està preparada, m'inscric i en aquestes em truca en Quim que ve cap aquí... a fer la cursa, també.
Molta gent, tot i el fred, la gent no se'n perd ni una!!! Cursa de volta llarga, volta curta, minicurses, Cursa de córrer... hi ha distracció per donar i regalar... qui no fa esport es per què no vol... i fora tonteries i excuses!!!
Sortida amb retard, doncs avui sembla que la gent s'ha decidit a darrera hora, i amés guanyem una mica de temperatura a l'inici, que és d'agrair.
Ben situat, amb la gent de nivell... que ben aviat els perdo, però que segueixo amb la gent de mig nivell.  Puja baixa a la sortida, camins i corriols sense taps, fins trobar-nos amb el túnel per travessar la carretera. Aquí SI... un tap de nassos, però s'ha de travessar la carretera sense riscos. Un parell de min. i ja torno a pedalar, ritme i pujada amunt!!! Camins, corriols, travessem la riera El Celre forces cops, sense gaire aigua.

Fred, força fred al començament. Els dits de les mans els tinc glaçats. Corriol trialer "V", baixar es baixa, ara pujar és unaltre història. Bici a l'espatlla i amunt!!!
Seguim més corriols, macos, nets, tot molt ben preparat per aquest dia. Corriol nou de pujada... quasi tot a peu... és un corriol que s'hauria de fer de baixada!!!
Arribem al corriol trialer de baixada de la línia de llum, es pot fer tot al damunt, però avui no és el dia més indicat, els de davant meu ho fan a peu, jo faig un tall amb la bici, però prefereixo no jugàr-me-la i segueixo la resta a peu. És tant o més complicat a peu que damunt la bici!!!
Seguim per pista direcció Can Mascort, en aquestes girem a la dreta, un corriol nou de pujada... i com puja!!! A trams a peu, d'altres amb bici, però més a peu que amb bici. Les cames ja estàn tocades, els bessons carregats i costa un "huevo" pujar amb la bici arrastres!!!
Arribem a la pista, però això segueix pujant, i pujant... fins la torre de la MAT, un xic mes de pujada i corriol a l'esquerra per agafar pista i anar a fer el corriol que tant m'agrada de baixada fins la pista de Can Moretó. Corriol a l'esquerra i pugem per pista direcció Can Mascort. En aquestes em trobo amb en Sergi "Esteve", ha punxat i ja ho te solucionat... en 2min. em torna a atrapar (com està de fort aquest any!!!) i ja agafem corriol de baixada pels "tobogans de Can Mascort a Bicentury. Els primers estàn perfectes, ara els darrers... n'hi ha uns quants de molt malperits... t'hi pots fotre un lletot fàcilment!!! Jo en faig algun a peu. Seguim per pista, una estona amb en Sergi, fins que arriben unes rampes trencacames, que a aquestes alçades de la cursa jo les pateixo força, i veig com es va allunyant. Jo al meu ritme, a acabar la cursa.
Arribem a Quart i aquí ens queden uns 10Km de corriolejar per un parell de turons que mai m'hagues pensat el que es pot fer amb unes muntanyetes de no res. M'han agradat molt, corriol, tot corriol, puja/baixa trencacames... per acabar-ho d'adobar!!!
Ja fa flaira de la "META". Les cames diuen prou, però el cor em fa seguir. Veig davant meu 4 bikers i els tinc a tocar, això m'anima.. porto una estona tot sol i és d'agrair veure que hi ha vida davant meu. Així que una empenta més i em poso a pedalar amb ells, fins a meta. Esprint final i ja hem acabat!!! Satisfet, content i sense prendre mal... Que mes vull???

El GPS se m'ha parat en algun tram... dec haver apretat el botó pausa i em falten uns Km que no els tinc compatbilitzats... tot i així el meu temps total ha estat d'uns 2:08Hr, crec. Les meves expectatives eren de 2:15, 2:30... així que doblement SATISFET!!!

La temperatura en tota la cursa no ha superat els 2º... o sigui que fred, SI, però pedalant ha marxat ben aviat.

Molt bona cursa d'en Quim, 2:24Hr. Pel que entrena, està estupéndament bé!!!
Ara ens hem de preparar per la Duatló de les Gavarres!!!


Felicitar a l'organització per la ruta, marcatge i neteja de corriols. Els avituallaments en els seus llocs, no se si hi havia gaire teca, no m'hi he parat en cap d'ells. Una mica de "oberbuquing" en les inscripcions, jo no n'he trobat, però el meu company/amic Quim l'ha agafat de ple!!! Sense cues a l'entrega del bocata (molt bó, el de formatge) i obsequi, uns mitjons (no comment). Tot i així... Bona cursa, ben currada!!!


Fotos(1a part)  Fotos(2a part)
Classificacions de la Cursa Volta Llarga.
Classificacions de la Marxa Volta Llarga. 30è de 54.
Fent una barreja entre classificacions... 100 de 128 finishers.
Com està la penya!!!


Salut!!!

4 comentaris:

  1. Xevi veig que comences a tenir la malaltia de la btt moltttt profunda, je, je, je, be veig que el fred no te collons de deixar a casa a un biker com tu, en part m'omple de satisfacció tenir un tio tant dur com tu, si senyor, per cert al loro amb la neu pot amagar qualsevol cosa a sota, per cert l'escoleta pertany a Castell, platja d'aro i S'Agaro, Sant Feliu encarà no te aquest privilegi, jejeje, una petita correcció, cuidat nenggggggg!!!!

    ResponElimina
  2. Molt bona cursa Xevi et felicito,estas molt fort, ja ho tinc clar mai t agafare...millor...
    Molt be en Quim!!!!
    Fins aviat

    ResponElimina
  3. nen, si senyor , com tu dius ¡¡ PIT I COLLONS !! per anar tant d'hora a agafar el cotxe i anar a corre amb aquesta fred i aixo ho dic per tots els que hi heu anat, si senyors. Felicitate per la bona cursa i es que ara si que ja ets un Barrufet ben blau jejeje. Salut company i a pedalar.

    ResponElimina
  4. noi, la fred no pot amb tú.
    Ja estas apuntat a la duatló?????
    Salut i pedals.

    ResponElimina